Εκεί όπου υπήρχαν. υπάρχουν και θα υπάρχουν Έλληνες..!

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: "Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη" (Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung)

Συνέντευξη: Christiane Schlötzer

Ακόμη και οι πολιτικοί  πρέπει να πηγαίνουν  φυλακή.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών για την οικονομική κρίση, τους υπαίτιους  και την άδικη κριτική.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, πρόσφατα αποτέλεσε το μόνο μέλος της απελθούσας συντηρητικής κυβέρνησης που υπερψήφισε το σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 
Σε ανταπόδοση το κόμμα της, η Νέα Δημοκρατία, την διέγραψε. 
Σε ομιλία της στο Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ στο Βερολίνο ξεκαθάρισε τους παλιούς λογαριασμούς με τη Νέα Δημοκρατία. 
Η 56άχρονη πολιτικός, η οποία κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, προφανώς και δεν σκέφτεται ότι ήρθε το τέλος της καριέρας της.
SZ : Παρ' όλη τη διαγραφή δεν δείχνετε ηττημένη.
ΝΜ : Θα έλεγα ψέματα αν σας έλεγα ότι δεν πληγώθηκα. 25 χρόνια της ζωής μου πέρασα δουλεύοντας για την παράταξη και συχνά χρειάστηκε να σιωπήσω λόγω κομματικής γραμμής. 
Αρκετά! 
Σε μια κρίση κάνει κανείς την αυτοκριτική του. Ήξερα ότι αυτό τον λαϊκισμό, αυτή τη δημαγωγία, τη στενοκεφαλιά, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, δεν θα μπορούσαμε να τα ...

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

"Διαγράψτε τον δολοφόνο..." - Ανοικτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά

Προς τον κύριον Αντώνιον Σαμαρά

Παρακολουθήσαμε την ομιλία σας κατά το Συνέδριο και ειλικρινά χαρήκαμε ακούγοντάς σας να λέτε ότι θα απομακρύνετε από την Παράταξη όλους αυτούς που την πλήγωσαν.
θα αυξήσετε τις μετοχές σας κατά 100% εάν κάνετε μια τέτοια χειρονομία. Αυτό περιμένουμε όλοι εμείς που μια ολόκληρη ζωή ήμασταν πιστοί σ' αυτή την μεγάλη παράταξη που λεγόταν Κεντροδεξιά.
Περιμένουμε να διαγράψετε αυτούς που την πλήγωσαν, την τραυμάτισαν, και την οδήγησαν εκεί που είναι σήμερα.
1ον) Θα διαγράψετε τον κ. Στεφανόπουλο ο οποίος έφυγε, έκανε κόμμα, απέτυχε, δεν βγήκε ούτε βουλευτής και στο τέλος αυτή η Ιστορική Παράταξη τον έκανε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
2ον) Θα διαγράψετε τον... κ. Αβραμόπουλο, που κι εκείνος έφυγε, έκανε δικό του κόμμα, δεν εξελέγη ούτε βουλευτής, η Παράταξη τον έκανε δήμαρχο Αθηναίων, τον ξαναδέχτηκε στις τάξεις της, τον έκανε υπουργό Υγείας, απέτυχε, επί των ημερών του όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας είναι καταχρεωμένα, χωρίς τα απαιτούμενα εφόδια, χωρίς προσωπικό νοσηλευτικό.
Φαντάζομαι να ξέρετε ότι όσο βαθιές και αν είναι οι πληγές σιγά-σιγά με την παρέλευση του χρόνου κλείνουν. Όμως όταν δολοφονήσει κάποιος κάποιον άλλον δεν συγχωρείται. Η δολοφονία του 1993, δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα. Ο λαός θυμάται και ξέρει γιατί έφθασε στη σημερινή κατάσταση αυτή η μεγάλη και ιστορική Παράταξη.
Δεν διαγράψατε την κ. Μπακογιάννη, αλλά το 40% των οπαδών, που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου και σας άκουσαν να υπερηφανεύεστε ότι προσήλθαν και περίμεναν καρτερικά μέχρι να έρθει η σειρά τους να ψηφίσουν.
Διαγράψατε ένα ποσοστό περίπου 90% των ψηφοφόρων της Κρήτης.
Θα σας παρακαλέσω να συμβουλευτείτε τα πρακτικά των εκλογών στις 29 Νοεμβρίου αν δεν τα ξέρετε αυτά, αν δεν σας έχουν ενημερώσει.
Δεν ξέρω εάν αγαπάτε την παράταξη, αλλά αν πράγματι θέλετε να επανέλθει στις παλιές της δόξες εάν θέλετε να ξαναγίνει μεγάλη όπως ήταν, διαγράψτε τον δολοφόνο του 1993.

Γεώργιος Α. Παρασύρης

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 στην τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου «ΠΑΤΡΙΣ»
http://defrejus.blogspot.com/2010/06/blog-post_2034.html

Να γιατί έφταιξε ο Καραμανλής..!

Όσοι βουλευτές της ΝΔ διάβασαν την έρευνα της «Public Issue» για την «Καθημερινή», κουνούσαν εξοργισμένοι το κεφάλι τους. 
 
«Να γιατί έφταιξε ο Καραμανλής. Γιατί δεν τους έβαλε φυλακή. Και μετά οι δικοί μας έκαναν τα ίδια», μονολογούσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που βρέθηκε σε εκδήλωση μαζί με δημοσιογράφους.

Η ένστασή του εστιαζόταν στο γεγονός ότι το 31% των Ελλήνων, εξακολουθεί να θεωρεί τη ληστεία του Χρηματιστηρίου, ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα, στα χρόνια της Μεταπολίτευση.
Μεγαλύτερο δηλαδή και από το σκάνδαλο της «Siemens». 
 Και, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, η Νέα Δημοκρατία άφησε ατιμώρητους τους ενόχους για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που για τους πολίτες ήταν βαθιά «πράσινο»
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/06/blog-post_2333.html

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Γιατί δεν καλούν τον Σαμαρά να μιλήσει σε διάφορες εκδηλώσεις;

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει εκεί στην Ευρώπη το μεγαλείο του Αρχηγού Προέδρου! 
Γι’ αυτό και όταν τον καλούν σε διεθνή φόρα ή εκδηλώσεις αποφεύγουν να τον καλέσουν στο βήμα και να τους εξηγήσει γιατί στην Ελλάδα ψήφισε υπέρ των μέτρων της Κυβέρνησης αλλά κατά του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης!...!
Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή, τα κείμενα του Λαζαρίδη να μην μεταφράζονται εύκολα σε άλλες γλώσσες. 
Είναι δυσνόητα στα ελληνικά, μην περάσει ο περίπλοκος εθνικισμός της Νέας Ρηγίλλης, εκτός συνόρων;
Σκέφτεστε τον Αρχηγό να εκφωνεί ποιματάκια σε ευρωπαϊκού επιπέδου συνεδριάσεις; 
Θα τον πάρουν με τις πέτρες! 
Ε δεν είναι όπως στην Ελλάδα; 
Εδώ υποχρεούνται όλοι οι ακροατές του Αρχηγού να θαυμάζουν το μεγαλείο της σκέψης του. Έξω είναι διαφορετικά. 
Τον κοιτάζουν περίεργα. 
Τι λέει τούτος πάλι; 
Μας κοροϊδεύει; 
Με ανάσες και άλλες ποιητικές βλακείες θα τη...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP